تجربه مدیریت فروشگاه اینترنتی

در این مقاله تجربه شخصی خودم رو که مربوط به چند سال قبل هست با عنوان ” تجربه مدیریت فروشگاه اینترنتی ” با شما به اشتراک میذارم، من اون موقع طراح سایت و مدیر فروش اینترنتی یک فروشگاه بزرگ و معروف در زمینه محصولات خودرویی بودم که از آوردن اسم این فروشگاه معذورم، اگر شما هم یک وب سایت فروشگاهی دارید، و یا در فکر تاسیس آن هستید، لطفا قبل از هر کاری، این مقاله را تا انتها بخوانید تا اشتباهات من را انجام ندهید.

فروشگاه های سنتی همه و همه دیر یا زود مجبور خواهند شد به عرصه وب پناه ببرند و محصولاتشون رو از طریق وب سایت به فروش برسونن، حتی مشاغل خدماتی نیز بزودی مشتری فیزیکی کمتری خواهند داشت و نیاز به ارائه خدمات اینترنتی پیدا میکنند، البته این اتفاق همین حالا هم افتاده و کمتر کسب و کاری رو در سطح شهر میبینیم که وب سایت یا پیج اینستاگرام نداشته باشد. بنابراین، یک مسیر عالی و آینده دار برای رشد کسب و کار، فروش از طریق وب سایت است.

چند برابر شدن درآمد، حقیقت یا دروغ؟

طبق تجربه ای که در فروش اینترنتی داشتم، با قاطعیت حقیقت این مسئله رو تایید میکنم، البته نه تحت هر شرایطی …  طراحی سایت فروشگاهی و فروش از طریق وب، درآمد شما را چندین و چند برابر می‌کند به شکلی که دیگر آنچنان به فروش سنتی اهمیت نخواهید داد ولی این مورد نیازمند رعایت مسائلی است که در ادامه مفصل بیان خواهم کرد.  با این حال، اگر به کسب و کارهای بزرگی که امروز با آنها سر و کار داریم دقت کنیم و سابقه کاری آنها را بررسی کنیم، برنامه کاملی از روند توسعه و رشدشان بدست می‌آوریم که میتواند الگوی مناسبی برای ما نیز باشد.

ریل گذاری یک کسب و کار موفق

در قدم اول، باید دقیقا فکر کنید و برای کسب و کارتان ریل گذاری کنید.
سعی کنید برنامه ریزی خود را برای آینده بسیار دقیق و با ریزترین نکات انجام دهید، چرا که از طرفی نظرات شما را به واقعیت نزدیکتر می‌کند و از سویی دیگر باعث خواهد شد برنامه کاملتری داشته باشید و بدانید در هر موقعیت از پروژه باید چه اقدامی انجام دهید. مشورت با صاحبین کسب و کارهای موفق، مشورت با ( مشاور کسب و کار ) استراتژیست من ها و طراحی استراتژی بلند مدت برای رشد و توسعه یا راه اندازی پروژه تان، شما را برای کسب موفقیت کمک خواهد کرد. در غیر این صورت نباید انتظار چند برابر شدن درآمد داشته باشید.

طراحی سایت فروشگاهی

برای دریافت تعرفه و شرح خدمات طراحی سایت فروشگاهی ویستا، روی دکمه زیر کلیک کنید.

مدیریت فروشگاه اینترنتی

حتما تا الآن با کسانی برخورد داشته اید که برای کسب و کار و فروشگاه خود سایت طراحی کرده اند ولی هیچ بازخوردی از آن نداشته اند، لازم است تاکید کنم، صرفا طراحی سایت فروشگاهی، شما را بیل‌گیتس نمیکند … مهم نوع نگاه شما و فعالیت هایی است که در فروشگاه اینترنتی تان خواهید کرد. بصورت کلی، مدیریت فروشگاه اینترنتی ۴ اصل اساسی دارد که در صورت رعایت، شما را به سمت موفقیت و کسب درآمد چند برابری سوق خواهد داد و عدم رعایت آنها نیز بجز وقت و هزینه ای که از شما سوزانده، چیزی برای شما نخواهد داشت.

 

قبل از مطالعه ۴ نکته زیر، باید بگویم، اگر تا الآن به دنبال دریافت اینماد نرفته اید، پس بی خیال متن زیر شوید. چرا که اولین مورد و مهم ترین مورد برای جذب خریدار، کسب اعتماد مشتری است. بنا بر این اگر هنوز به دنبال ای نماد نرفته اید، خیلی از بحث ما دور هستید. البته نگران نباشید. برای دریافت ای نماد کار خاصی لازم نیست انجام دهید. کافیه مقاله ” آموزش ۰ تا ۱۰۰ نحوه گرفتن اینماد ” را بخوانید.

 

اصل اول : صداقت در گفتار و رفتار

شما به عنوان مدیر یک فروشگاه باید در گفتار خود چه به صورت رودررو و یا تلفنی و یا حتی در صفحات سایت، باید اصل صداقت را رعایت کنید. بیایید نگاهی به بزرگترین فروشگاه اینترنتی ایران و خاورمیانه بیاندازیم، دیجی کالا! صفحه مربوط به یکی از محصولاتش را باز کنید و به قسمت توضیحات محصول بروید، دیجیکالا اصل صداقت را به درستی رعایت کرده، برای اجناس فیک، برچسب غیراصل استفاده کرده و مشکلات هر محصول را هم به صورت کامل بیان کرده، بعلاوه حتی برای مشتریان، امکان نظردهی کامل و بیان نقاط ضعف و قوت را فراهم آورده، این برای مشتری مهم است که متوجه صداقت رفتار شما باشد تا بتواند بصورت کامل، به شما و فروشگاه شما اعتماد کند.

در قسمت دوم، صداقت در رفتار عملی است، که البته این مورد بسیار مهم تر از صداقت در گفتار هست، به معنی این است که در واقعیت به تعهداتی که در تبلیغات و در سایت به مشتریان داده‌اید، پیابند باشید. این عاملی است که باعث خواهد شد در میان مشتریان و خریداران واقعی، اعتبار کسب کنید تا مشتریان قبلی شما را به دوستان و آشنایانشان معرفی کنند، این بهترین تاثیر دا در جذب مشتری دارد. با رعایت اصل صداقت مشتریان و بازدیدکنندگان فروشگاه شما، خودشان برای شما بازاریابی می‌کنند.

 

اصل دوم : اینجا باید کمالگرا باشید

تا می‌توانید برای بازدید کنندگان و مشتریان طرح های متنوع و ابزار های مقایسه ای و … فراهم کنید. هیچ وقت به خودتان نگویید ” … دیگه کافیه ” برای جذب مخاطب ، هیچوقت کافی نیست. استفاده از سرویس های پیامکی برای عضویت در سایت و در خرید و … به مخاطب شما حس امنیت و اطمینان خاطر بیشتری می‌دهد و باعث جلب اعتماد مشتری خواهد شد. فروشگاه اینترنتی شما باید از فرم ها و دکمه های پشتیبانی استفاده کند تا مشتری در هر لحظه ای بتواند با شما ارتباط برقرار کرده و سریع پاسخ بگیرد. کمالگرایی در خیلی جاها فقط شما را اذیت میکند ولی در این مسئله هر چه بیشتر بدنبال کمالگرایی باشید موفق تر خواهید بود. امکان بازگشت وجه، امکان پرداخت درب منزل، امکان عودت محصول و … همه و همه از دیگر ابزارهای جلب اعتماد مشتری هستند.

اصل سوم: همه چیز را بگویید

سعی نه، باید همه چیز را بدون کم و کاست، کامل و جامع بگویید. توضیحات و معرفی محصول باید به شکلی باشد که اگر شخص هیچ آشنایی با محصول ندارد بتواند محصول را کامل و با جزئیات تصور کند. بعلاوه تمام نقاط قوت و ضعف را بیان کنید. متاسفانه در میان مدیران فروش این فکر مسموم رایج است که ” بیان نقاط ضعف محصول، باعث پریدن مشتری می‌شود. ” این تصور کاملا غلط و اشتباه است. شما باید خطرات استفاده از محصولات، مشکلات، نقاظ ضعف و در کنار آن حقیقت را راجع به نکات مثبت، کاربرد ها، ویژگی ها، تقاط قوت و … بیان کنید.

خارج از قسمت محصول، باید بصورت دقیق و کامل، مقررات و روش قیمت گذاری، ارسال، عودت محصولات، تخفیف ها و … را بیان کنید و تمام مشخصات فروشگاه خود را نیز به صورت کامل بیان کنید. شفافیت شما با مشتری باعث جلب رضایت او و ایجاد حس اعتماد به فروشگاه شما خواهد شد.

 

اصل چهارم : زیبا فکر کنید

نباید تصورات خود را به سودهای کوتاه مدت محدود کنید، همیشه سعی کنید زیبا فکر کنید. در تمام دنیا، فقط شما هستید که با نام تجاری شخصی خود، ارائه محصولات و خدمات خاص خود را دارید، هرچه در ارائه خدمات کیفیت بالاتری را رعایت کنید، اثر آن به شما و برند شما برگشت داده خواهد شد. این تفکرات و سطح نگرش شما به کسب و کارتان است که از یک فروشگاه کوچک، بزرگترین فروشگاه آنلاین خاورمیانه را می‌سازد. کتاب بخوانید و سعی کنید الگو های خوبی برای برنامه کاری و زندگی تان بیابید.

الآن، مشاوره رایگان بگیر

روی دکمه تماس کلیک کنید، تا همین الآن با مشاورین تخصصی فروش اینترنتی ما صحبت کنید.

مدیریت فروشگاه اینترنتی با مدیر سایت است نه مدیر فروشگاه

مهمترین و اساسی ترین مورد در موفقیت و عدم موفقیت هر فروشگاه اینترنتی، مدیریت آن مجموعه است، عموما هر مجموعه فروشگاهی یک تیم یا یک نفر مدیر کل دارد که در بخش های مختلف تصمیم گیری میکند، در فروشگاه هایی که وب سایت فروشگاهی دارند ولی باید این مورد به شکلی دیگر انجام شود. باید مدیر بخش فروش اینترنتی مجذا از مدیریت مجموعه باشد، چرا که مدیریت یک فروشگاه اینترنتی نیاز به تخصص و تجربه کافی در این زمینه دارد و یک مدیر در فروشگاه اینترنتی باید با وب سایت، سئو، تبلیغات، دیجیتال مارکتینگ، هنر طراحی و … آشنایی کافی داشته باشد.

بهترین روش برای مدیریت فروشگاه های اینترنتی، استخدام یک مدیر مجزا در بخش فروش سایت و یا عقد قرارداد با یک تیم مدیریت سایت است. البته باید به این مورد توجه داشته باشید که شخص یا تیم مورد نظر برای مدیریت و پشتیبانی سایت فروشگاهی، باید در طراحی سایت و سئو و بهینه سازی دارای مهارت باشد تا در مواقع مختلف، بتواند خطاهای سایت و مشکلات سئو را پیگیری و رفع نماید و از ایجاد مشکلات جدی در آینده جلوگیری کند.

۴.۹/۵ - (۱۱ امتیاز)
بازگشت به لیست

4 دیدگاه در “تجربه مدیریت فروشگاه اینترنتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.