بازاریابی اینترنتی یا دیجیتال مارکتینگ ؟
تفاوتی بین این دو واژه نیست، ولی برای ما، بازاریابی اینترنتی ملموس تر و جا افاده تر است. به هر حال دیجیتال مارکتینگ یا همان بازاریابی اینترنتی به مجموعه فعالیت های انجام شده در بستر اینترنت و با استفاده از ابزار های دیجیتال گفته می شود که همه و همه یک هدف مشترک را دنبال میکنند. ” افزایش مشتری ” البته اشتباه نکنید، افزایش مشتری هدف نهایی کار است ولی در راه رسیدن به این هدف، باید چندین هدف ریز و درشت فتح شود تا در نهایت به هدف اصلی برسیم.
فعالیت ها در اینترنت به بخش هایی مانند : فعالیت در وب سایت که شامل طراحی سایت و سئو سایت و کلمات کلیدی و پشتیبانی سایت و … ، فعالیت در پیام رسانها مانند تلگرام و واتس اپ و … ، فعالیت در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام، توییتر، فیس بوک و … ، فعالیت در وب ۲ مانند یوتیوب و آپارات و … تقسیم می شود که هر قسمت به محتوا و طراحی خاص خود نیاز دارد.
مدیر پروژه با توجه به درخواست کارفرما، و بررسی موضوع پروژه و شرایط کاری، یک استراتژی برای انجام پروژه و کسب بهترین نتیجه طراحی و آن را مدیریت می کند. به عنوان مثال، در یک پروژه، مدیر پروزه بعد از بررسی کامل، یک پکیج شامل : طراحی وب سایت، سئو در ۵ کلمه کلیدی، ریپورتاژ آگهی، ارسال پیامک تبلیغاتی، طراحی پیج اینستاگرامی و تولید و انتشار محتوا، فعالیت در واتس اپ و … طراحی کرده و با کمک طراحان و متخصصات هر بخش در شرکت، پروژه را تا رسیدن به نتیجه مدیریت می کند.
در این مدت، هر عضو از تیم دیجیتال مارکتینگ فعالیت بخش مربوط به خود را به بهترین شکل ممکن انجام میدهد و اهداف تعیین شده و تاثیر بازاریابی اینترنتی توسط مدیر پروژه را پیگیری میکند. در نهایت، با رسیدن به اهداف ریز و درشتی که مدیر پروژه برای انجام این پروژه تعیین کرده بود، هدف اصلی که همان افزایش مشتری است کسب خواهد شد.
انواع کسب و کار چیست؟
کسب و کار ها بر اساس شرایط هر کشور و اوضاع اقتصادی و بسیاری از عوامل دیگر دسته بندی می شوند. به صورت کلی تمام کسب و کارهای موجود، در ۴ دسته بندی تقسیم می شوند.
• کسب و کارهای نوپا : هر کسب و کار تازه کار با هر بودجه، که به تازگی تاسیس شده، کسب و کار نوپا است.
• کسب و کارهای کوچک : تمام کسب و کارهایی که شکل سنتی خود را حفظ کرده اند و تعداد تقریبی ۲ تا ۱۰ کارمند مستقیم دارند، کسب و کار کوچک محسوب می شوند. درآمد این کسب و کارها ماهیانه در ایران مابین ۱۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان است.
• کسب و کارهای متوسط : کسب و کار متوسط، حداقل ۵ و حداکثر ۵۰ کارمند مستقیم دارد. درآمد این کسب و کارها مابین ۲۰ تا ۲۰۰میلیون تومان در ماه است. اکثر کسب و کارهای بزرگ با واژه تبلیغات و انواع آن آشنایی دارند و ممکن است گاهاً در این زمینه فعالیت هایی نیز داشته باشند. چیزی حدود ۷۰ درصد کسب و کارهای متوسط وب سایت دارند.
• کسب و کارهای بزرگ : در کسب و کار های بزرگ عموما تعداد کارمند ملاک نیست، ممکن است تعداد کارمند مشابه با کسب و کارهای متوسط باشد و درآمد این کسب و کارها نیز، در ایران مبلغی مابین ماهیانه ۵۰ الی ۵۰۰ میلیون تومان است. در کسب و کارهای بزرگ بودجه تبلیغاتی ماهیانه وجود دارد. کسب و کارهای بزرگ به صورت مستمر در تبلیغات حضور دارند. تمام کسب و کارهای بزرگ وب سایت دارند و در آن فعالیت مشتمر دارند.
• اَبَر کسب و کارها : در ابر کسب و کارها بحث طراحی سایت و تبلیغات شکل دیگری دارد. یک ابر کسب و کار مانند دیجی کالا، اسنپ یا اسنوا و … رقم هایی بزرگ در تبلیغات هزینه می کند، به سراغ تبلیغات تلوزیونی و … می رود، از کمپین های تبلیغاتی به صورت مستمر و مداوم استفاده میکند. درآمد ماهیانه این کسب و کارها حد و مرز خاصی ندارد و گاها برای فعالیت در زمینه دیجیتال مارکتینگ از چندین شرکت کمک میگیرد.
اثرگذاری دیجیتال مارکتینگ
در تمامی انواع کسب و کارها، و در تمامی اندازه ها، کوچک و بزرگ، تبلیغات آنلاین یا همان دیجیتال مارکتینگ کاربرد دارد. برای ارتقای کسب و کار و افزایش فروش و درآمد و در نتیجه کسب سود بیشتر، نیاز به تبلیغات وجود دارد. اما چه تبلیغاتی ؟
تبلیغات شهری ؟ تبلیغات آگهی های چاچی ؟ آیا این تبلیغات بازخورد دارد ؟ اصلا به دست چند نفر میرسد ؟ بهترین تبلیغات غیر آنلاین که شاید لاکچری ترین آن هم باشد، تبلیغات در تلوزیون آن هم دقیقا بین دو نیمه فوتبال پرسپولیس و استقلال است. از این تبلیغ گران تر و لاکچری تر سراغ دارید ؟ ولی آیا بازخورد متناسب با هزینه ای که برای آن می شود دارد ؟
بگذارید کمی از دور تر به موضوع نگاه کنیم، کشور ایران حدود ۹۰ میلیون جمعیت دارد. از تمام این جمعیت صرف نظر از کودکان و افراد بازنشسته، کمتر از ۵۰ درصد به تماشای مسابقه فوتبال علاقه دارند. از این جمعیت، طرفداران تیم های دیگر را هم کم کنید، شنوندگان رادیو را هم کم کنید، کارمندان و مدیران و کسانی که وقت دیدن مسابقات را ندارند نیز کم کنید. درصد باقی مانده اگر تبلیغات بین دو نیمه را ببینند هم، ممکن است ارتباطی با موضع تبلیغ شما نداشته باشند.
دقیقا همین موضوع با نصب بیلبورد ها و پخش آگهی های چاچی و … نیز قابل بیان است. اگر بزرگترین بنر شهر را در شلوغ ترین خیابان شهر نصب کنید، تمام افراد و رهگذران دیگر خیابان ها را از دیدن آگهی خود محروم کرده اید. و نکته دیگر این است که، تمام اینگونه تبلیغات تاریخ انقضا دارند. بعد از تمام شدن آگهی تبلیغاتی، یا بعد از جمع کردن بنر شهری، تا تمدید دوباره آگهی، هیچ کس تبلیغات شما را نخواهد دید.
ولی در دیجیتال مارکتینگ، تبلیغات به شکی هوشمندانه طراحی می شوند تا با کمترین هزینه، و بدون هزینه های سرسام آور چاپ . تولید تبلیغات تلوزیونی و دردسر های دریافت مجوز و … ، به صورت مستقیم، به مشتری اصلی برسد. با طراحی یک سایت و سئو کلمات کلیدی مرتبط، سایت شما در هر زمان از شبانه روز و در هر نقطا از کشور مشتری جذب می کند و تمام سوالات وی را پاسخ خواهد داد، در دیجیتال مارکتینگ، محدودیت زمانی نیز معنایی ندارد و صفحات سایت شما تا ابد در اینترنت وجود خواهد داشت.
اثرگذاری دیجیتال مارکتینگ در کسب و کارهای کوچک
طراحی یک کمپین تبلیغاتی بر اساس نیاز سنجی که مدیر پروژه برای پروژه شما انجام می دهد، می تواند در مدت زمانی کوتاه کسب و کار شما را به شکلی متحول کند، که مجبور به اضافه کردن نیرو های جدود و جذب پروژه های بزرگ تر و مشتریان بیشتر شوید.
در کسب و کارهای کوچک، عموما سئو به شکل لوکال انجام میگیرد، به این شکل، کسب و کار شما در شهر یا استان تان تبلیغ شده و تمامی سیاست های تبلیغاتی در کمپین نیز به همین موضوع پایبند خواهند بود. بدین ترتیب، با جذب پروژه ها و مشتریان بیشتر و فروش و جذب سود بیشتر و توسعه کسب و کارتان، به سمت ارتقا و گسترش کسب و کار خواهید رفت و در مراحل بعد، با نیاز سنجی دوباره، کمپین های دیگری برای گسترش دوباره و جذب مشتریان از شهر های دیگر و در حد کشور و یا بین الملل انجام میگیرد.
1 دیدگاه در “تاثیر بازاریابی اینترنتی”